Tot ce trebuie sa stii despre camera 360 X si functiile ei

Pentru a realiza videoclipuri fantastice, camera pe care o folosesti trebuie sa iti permita doua lucruri. Primul dintre ele este filmarea scenelor de actiune fara a rata niciun moment important; iar al doilea, o editare profesionala. Cu lentila sa wide si efectele speciale de manipulare a perspectivei, dar si cu o aplicatie anume creata pentru ea, camera 360 X este capabila de ambele lucruri mentionate mai sus.

Ce dotari are camera 360 X?

Insta360 ONE X a evoluat mult din punct de vedere al design-ului comparata cu predecesoarea sa, Insta360. Noua camera este putin mai voluminoasa, dar pusa langa un GoPro Fusion de exemplu, inca poate fi considerata o camera de buzunar. De asemenea, nu cantareste decat 115 grame, motiv pentru care iubitorii de sporturi si adrenalina care o folosesc pentru filmarea trucurilor lor, o adora.

In ceea ce priveste autonomia, camera 360 X este dotata cu o baterie de 1200 mAh care cu toate ca isi are rolul ei in reducerea greutatii aparatului, din pacate, permite mai putine ore de filmare decat alte aparate similiare. Dar, spre deosebire de modelul mai vechi, bateria acestei camere este detasabila si daca iti procuri si o rezerva, atunci te bucuri de mai multa autonomie decat cu orice alta camera care filmeaza la 360 de grade, de pe piata.

Performantele camerei Insta360 ONE X

Chiar daca nu ai mai folosit vreodata o camera 360 X, sa filmezi cu una este floare la ureche. Ai de ales intre o rezolutie de 5.7K si 3K, cea din urma varianta permitand utilizarea efectului slow-motion la 100 de cadre pe secunda. Astfel, ori optezi pentru o rezolutie mai mare, ori te bucuri de un efect destul de interesant, mai ales cand vine vorba de trucuri cu skateboard-ul sau bicicleta.

Performantele mult peste medie ale camerei Insta360 ONE X se observa de la prima utilizare. Dar videoclipurile in stare bruta nici nu se compara cu ceea ce poti realiza odata ce ti-ai instalat aplicatia camerei pe telefon.

Cu ajutorul aplicatiei ai control total asupra videoclipurilor tale. Poti sa editezi orice, incluzand valoarea expunerii, viteza obturatorului si ISO-ul. Ai posibilitatea de a adauga efecte speciale, sau daca este vorba de fotografii, le poti creste intervalul dinamic transformandu-le in capturi HDR.

Tot prin intermediul aplicatiei, poti scadea viteza pentru unele secvente din videoclipuri, sau, dimpotriva, s-o accelerezi.

Stabilizarea optica a acestei camere este si ea absolut extraordinara. Fiind o camera special conceputa pentru sportivi, oricat ai misca-o in timpul filmarii, obtii videoclipuri cu o imagine clara.

De asemenea, Insta360 ONE X o poti folosi si pentru fotografii sau videoclipuri de tip fisheye, foarte apreciate de iubitorii de fotografie.

De ce sa-ti cumperi o camera 360 X?

Indiferent daca te tenteaza posibilitatea de a filma la 360 de grade sau nu, ar trebui sa investesti intr-o camera Insta360 ONE X daca iti doresti un aparat versatil, practic si usor. Videoclipurile pe care le poti realiza cu o camera 360 X sunt mult superioare materialelor obtinute chiar si cu cel mai performant smartphone si depasesc chiar si filmarile unora dintre cele mai populare camere foto full size de pe piata.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *