Tuturor ne place mancarea savuroasa si sanatoasa, dar entuziasmul scade cand trebuie s-o si gatim. In conditiile in care fiecare dintre noi ne petrecem cea mai mare parte a timpului la serviciu, cateva ore bune in fata cratitei nu sunt chiar un scenariu la care sa ne gandim cu placere inainte de a ajunge acasa. Dar, din fericire, epoca in care traim ne ofera si alternative, iar una dintre cele mai bune este investitia intr-un multicooker performant.
Aparatele electrocasnice de tipul multicooker nu sunt un concept nou pe piata. Bineinteles, tehnica lor a avansat mult de cand au aparut si pana acum. Dar ca dispozitive culinare exista deja de cateva decenii si fac viata mai usoara celor carora le place sa manance bine si sanatos. Iata de exemplu ce poate face un aparatSlow & Multicooker Digital 5.6L Crock-Pot pentru un gurmand cu prea putin timp liber la dispozitie:
Ce feluri de mancare poti gati cu un multicooker?
#1 Supe, ciorbe si tocanite
Cu un multicooker este cel mai simplu sa gatesti sub presiune supe, ciorbe sau tocanite fara a purta de grija nivelului de apa care scade mereu in cazul unei cratite obisnuite. Toaca legumele, adauga carne, pune suficienta apa si apoi uita de mancare pana cand ingeniosul dispozitiv de gatit te anunta ca totul este gata.
#2 Fripturi
Ti-e pofta de o friptura frageda si moale ca la restaurant, dar esti prea obosit sa mai pornesti in cautarea ei dupa o zi grea de birou? Fa-ti pofta acasa folosind un multicooker si vei vedea ca singura diferenta dintre ceea ce gatesti tu si mancarea de la restaurant este locul unde servesti masa.
#3 Alimente prajite
Cartofii, aripioarele de pui, chiftelele sau rotocoalele crocante de mozzarella sunt doar cateva din mancarurile dupa care nu vei mai pofti cand iesi in oras daca ai un multicooker acasa. Astfel de dispozitive au un mod special pentru prajire pe car il poti activa cu o simpla apasare de buton.
#4 Orez
Nu trebuie sa fii un bucatar asiatic cu experienta pentru a gati orez ca la carte daca dispui de un multicooker. Ghidandu-te dupa retete usor de urmat si adaugand cantitatea necesara de apa, cu un multicooker preparatele cu orez iti ies de fiecare data perfect.
#5 Legume la aburi
Indiferent daca esti la dieta sau nu, o portie de legume la aburi este intotdeauna o idee potrivita pentru o garnitura satisfacatoare. Gatite in acest mod, legumele isi pastreaza culorile vii, au un gust extraordinar si in plus, ofera corpului o multime de beneficii pentru sanatate.
Ce avantaje are un multicooker fata de alte dispozitive de gatit?
Enumerandu-le doar pe cel mai importante dintre ele, cateva din avantajele unui multicooker sunt:
- existenta programelor presetate cu ajutorul carora obtii de fiecare data preparate gatite perfect;
- reducerea semnificativa a cantitatii de ulei folosit pentru gatit;
- economisirea spatiului din bucatarie eliminand nevoia de a cumpara si alte aparate;
- reducerea numarului de vase murdare rezultate dupa gatit;
- singurata deplina si posibilitatea de a face si altceva in timp ce mancarea se gateste;
- pret foarte convenabil pentru un dispozitiv multifunctional.